Där satt den! 6-9 år

134 kr

“… andas riktig fotbollskärlek …”

Charlotte har fått världens chans!
Hon är uttagen till laget där de bästa från regionen samlas.
Men då händer det som inte får hända!
Charlottes värsta mardröm.

Där satt den! är inspirerad av landslagsstjärnan Charlotte Rohlins barndom och är skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup.

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om Charlotte:
Första boken: Sätt straffen, Charlotte!
Andra boken: Hund på plan!
Tredje boken: Kom igen, kämpa!
Fjärde boken: Där satt den!
Femte boken: Ta chansen, Charlotte!

Det här är riktigt bra!
Förbundskapten Pia Sundhage

Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Jennifer Wegerup
Illustratör: Bettina Johansson
Utgivningsår: 2016 (maj)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 73 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKA:s serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:
Det är en realistisk skildring av vardagshändelser för någon som älskar fotboll. (…) Personbeskrivningarna fördjupas så att vännerna runt om Charlotte blir mer levande och tydligare. Det är tydligt att målgruppens läsare är tänkta att vara lite äldre än i de första delarna. Samstämmigheten och växelverkan mellan sportjournalisten Jennifer Wegerups engagerande text och illustratören Bettina Johanssons uttrycksfulla illustrationer syns ännu tydligare i denna del. Det är bara hoppas på ännu fler delar av dessa viktiga böcker med starka fotbollstjejer!
Piroska Bakran, BTJ

Där satt den är en super-fotbollig bok med stilistiska beskrivningar av hur matcherna utspelas, vem som passar vem osv – såpass att det känns som att jag sitter mitt i matchen och lyssnar på kommentatorerna skrika och ropa. För en fotbollsintresserad typ 7-12-åring borde det vara perfekt, för tvååringen som vill leta efter bollar på sidorna är det också perfekt, för mig som tycker att fotboll är ungefär lika intressant som VM i tåluddsletning är det kanske inte perfekt. Däremot tycker jag ändå att boken är välskriven och skojig, minus fotbollsinslagen (men enbart pga eget ointresse, inte pga dåligt skrivet). Att det är en fotbollsjournalist som skrivit ner Rohlins historia märks i skrivsättet, på ett positivt sätt. Dessutom är det alltid roligt att läsa om kaxiga, duktiga tjejer. Rekommenderar den för fotbollsspelaren, fotbollsfanet eller den allmänt fotbollsintresserade. Borde passa bra som högläsningsbok i en låg/mellanstadieklass, med lagom långa kapitel och ett intressant händelseförlopp.
365 böcker du borde läsa

En fin bok som lyckas få in det där att tänka sig in i hur andra känner också. Det är spännande att följa alla känslosprång upp och ner!
Mia Hansén, Kreativituren