Cirkus Bestivus 3-6 år

120 kr 60 kr

På Cirkus Bestivus finns Beata som slukar böcker, Fantastiska Frida som går på lina, Leo Lejontämjare och Clownen Gonzai. Men cirkusen går inte så bra och cirkusdirektör Bestivus tvingas stänga. Alla måste ge sig iväg ut i skogen där faror lurar. Plötsligt får Beata en idé om hur cirkusen ska räddas. Kommer direktören låta henne prova sin plan?

Per Gustavsson, mannen bakom de nytänkande prinsessorna, har tillsammans med Andreas Palmaer gjort det igen. Med smått absurda inslag tar han ut svängarna i sina illustrationer och utmanar våra schabloner om yrken och utövare. Tillsammans med Andreas Palmaers skojfriska och händelsrika berättelse om cirkusen där inget riktigt är som det ska men där alla hittar sin plats till slut blir Cirkus Bestivus en berättelse angelägen för såväl stora som små.

Art. nr. 9789185845644 Kategori: Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Författare: Andreas Palmaer
Illustratör: Per Gustavsson
Utgivningsår: 2011 (april)
Inbunden
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Cirkus Bestivus är en lättläst, rolig bok som tydligt visar hur viktigt det är att man gör det man är bra på, och inte det som förväntas p g a könstillhörighet. Texten och innehållet är lätt för barn i förskoleåldern att förstå och illustrationerna är lustfyllda och färgglada. Dottern tycker att det här är en mycket bra “för att man fnissar när man läser den”, och jag håller med. Det är en, till formatet liten, bok med ett viktigt budskap.
Lyrans Noblesser, oktober 2009.

[Andreas Palmaer och Per Gustavsson] vänder upp och ner på den gängse bilden av hur tjejer och killar ska vara, av det liv som bestäms så mycket utifrån vårt kön.
Annika Sverker, Folkbladet.se, februari 2008