Samling: Bra bestämt! 3-6 år

147 kr

2 BÖCKER i 1: Båda böckerna om Mirjam i en enda samlingsvolym!

Följ med Mirjam, mamma och mammas nya kille Pierre till lekparken
och på promenad genom stan. Mycket hinner hända när Mirjam är med!
En sandlåda blir en cirkus som blir ett bageri.
Mirjam bestämmer att mamma och Pierre inte får pussas.
Sedan måste alla smyga som lejon!

Boken innehåller berättelserna “Jag vill inte leka själv!” och “Bra bestämt!”

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Anders Alzén
Illustratör: Maria Borgelöv
Utgivningsår: 2017
Storlek: 200 x 200 mm
Sidantal: 70 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Här hittar du Västerås Tidnings intervju med Anders Alzén, om böckerna om Mirjam.

Sagt om böckerna:
Boken tar upp mycket bra frågor om vad man får bestämma och vad man inte kan bestämma över. Den visar också med sina fina illustrationer hur en annorlunda familj kan se ut och jag blev positivt förvånad när mamman i boken är tatuerad och piercad. De flesta böcker som vi har läst har mest innehållit mamma, pappa och barn, en helt vanlig Svensson-familj. Så det är ett stort plus att boken tar upp att en familj kan se ut på flera olika sätt. Rekommendera denna bok till barn över 3 år. Har sagt det en gång redan men säger det igen, fantastiskt fina illustrationer.
Bandypappan

Jag har läst boken flera gånger för mitt barn och han tycker om den. Jag är glad för det, för jag vill kunna hänvisa till den när han inte vill leka själv. Den påminner barnet om den fantasi som är så fantastisk och som ibland behöver lockas fram. Såklart är det också genusmedvetet, Mirjam gillar alla möjliga saker i fantasin och får spela stor hjälte. Mamman lever inte med Mirjams pappa och hon har en ny pojkvän. Det nämns bara inledningsvis och förblir sedan en oviktig bisak. Samtidigt är det viktigt i ett större perspektiv, det är bra att alla olika familjebildningar får en plats i barnlitteraturen.
Feministbiblioteket

Boken, Bra bestämt, har blivit en favorit. Inte bara för att den handlar om en allt vanligare familjekonstellation utan även för alla fina bilder. Bajs, utlovas.

[…] En trevlig bok som utmanar klassiska samhällsnormer i sagornas värld. Bonuspappan Pierre är inte den onda styvföräldern utan ytterligare en nära vuxen i Mirjams liv.
Lattefarsor

Jag tycker bajshögen var jätterolig!
Emil, 4 år

På de färgglada, serieinspirerade illustrationerna ses två hipstervuxna som kanske inte alltid är så vanliga i bilderboksfloran. Bilderna berättar mer än den raka texten, som i sig innehåller en del språklekar, tillsammans skapar text och bild förutsättningar för samtal mellan barn och högläsare.
Karin Mossed, BTJ

En klassisk situation som alla kan känna igen sig i, samtidigt något så ovanligt som en bok där både mamma och mammas nya kille har en plats.
Förälder