Bästa målet, Olivia! 6-9 år

131 kr

Det är dags för Adventscup och Olivia är taggad. I publiken sitter hennes familj och Ambra som hon brukar spela FIFA med. Mamma är också där, trots att cancern har kommit tillbaka. Olivia får kämpa med att hålla tankarna på fotbollen. Men när hon ser Göteborg FC:s tränare på läktaren inser hon att hon måste visa vad hon kan.

Bästa målet, Olivia! är inspirerad av landslagsstjärnan Olivia Schoughs barndom och skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup.

Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!

Provläs här!

Läs intervjuer med Olivia och Jennifer! Du hittar dem på EkurirenHallands Nyheter, Hallandsposten och Aftonbladet!

Alla böcker i serien om Olivia:
Vilket skott, Olivia!
Satsa allt, Olivia!
Bästa målet, Olivia!

Beskrivning

Författare: Jennifer Wegerup
Illustratör: Maria Källström
Utgivningsår: 2019 (maj)
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 100 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKA:s serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:
Författaren och sportjournalisten Jennifer Wegerup lyckas levandegöra de spelare hon tar sig an /…/. Genom att väva samman händelser från deras barndom och uppväxt med fotbollsspelandet, samt kanske någon mer avgörande vändning i deras spelarkarriär, skapar hon en varm och engagerande berättelse utifrån både vardagsliv och fotbollssituationer. I Bästa målet, Olivia! får vi bl.a. vara med när Olivias mamma går bort i cancer, när blixten slog ner i den övergivna fotbollen mitt på planen, men också de första trevande stegen mot den karriär som komma skall för Olivia, som när hon blir kontaktad av Göteborg FC:s tränare för provspelning. Maria Källströms illustrationer, nu i färg, ger än mer liv åt de känslor och stämningar som förmedlas och uttrycks genom den lättillgängliga texten.
Piroska Bakran, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien om Olivia:
Tanken bakom böckerna är att inspirera unga fotbollsspelare genom att ge dem en inblick i stjärnornas vardag som små, att även de hade mycket att göra och mötte motstånd både på planen och i privatlivet. Boken är rikligt illustrerad med svartvita bilder fyllda med fart och fläkt. Även om bilderna är gjorda i lite kantig, naiv stil så kan man tydligt se personernas känslor både i kroppsspråket och minspelet. Berättarstilen är rak och tydlig, språket passar målgruppen väl och fackord såsom bicykleta förklaras med både bild och ord vilket gör att boken passar bra för de flesta, även de som inte blivit fotbollsfrälsta än.
Camilla Appelgren, BTJ