Backa hem, Nilla! 9-12 år

149 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

“Vi spelar för att vi älskar sporten, vi spelar för livet. Därför vill jag säga till er tjejer: Sluta aldrig att spela fotboll, sluta aldrig kämpa för jämställdhet och känn ingen tacksamhetsskuld för vi är värda så mycket mer!”
– Nilla, diamantbollenvinnare 2018

Den nya fotbollssäsongen börjar bra! Nilla ska få spela nio mot nio istället för sju mot sju. Laget får också en ny tränare, och det är ingen mindre än Zawadi Oduya, landslagslegendaren från Verum! Men det blir inte riktigt som Nilla tänkt sig. Zawadi har helt andra planer för Nilla än vad hon själv har och kärleken till fotbollen sätts på prov. Och den nya spelaren Evin, som Nilla är nyfiken på, gör henne bara förvirrad. Hur ska hon komma vidare nu? Måste hon sluta spela?

Backa hem, Nilla! är inspirerad av landslagsstjärnan och Diamantbollenvinnaren Nilla Fischers barndom.

 Provläs!

Beskrivning

Författare: Anja Gatu
Omslag: Michael Ceken
Utgivningsår: 2019 (juni)
Storlek: 135 x 210 mm
Sidantal: 154 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Författaren Anja Gatu tecknar mycket levande och sympatiska porträtt av såväl fotbollsungdomarna som den omgivande vuxenvärlden, liksom den utmärkta skildringen av en liten by på den svenska landsbygden. Matchsekvenserna är livfulla, initierade och realistiska. Språket är gott, ledigt och lättflytande; dialogfyllt lättillgängligt. Backa hem, Nilla! är en mycket välskriven och sympatisk bok om en flickas kärlek till fotbollen.
Staffan Wennerlund, BTJ

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKAs serie Fotbollsstjärnor