Askungen 3-6 år

147 kr

Nu tar sagoskatten klivet in i samtiden! Moderna sagor, helt enkelt.

Askungen drömmer om äventyr och glädje. Bort från sin faster och sina kusiner som är hemska att bo med. En dag bjuder Prinsessan in hela riket till bal, men Askungen måste
stanna hemma och göra sina sysslor. Dagen efter undrar alla vem den dansande främlingen var. Prinsessan är så nyfiken att hon skickar ut sin specialstyrka för att leta.

Provläs här! 

 

I serien Moderna Sagor finns också:
Rödluvan

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Alexander JanssonSofia Jensfelt
Illustratör: Silvy Strand
Utgivningsår: 2018 (mars)
Serie: Moderna sagor
ISBN: 9789188613110
Storlek: 20 x 24 cm
Sidantal: 40 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om boken:

I denna serie av moderna sagor eller “klassiker på nya sätt” vänds allting upp och ner och normen utmanas. Resultatet är spännande och annorlunda! En stor behållning är definitivt illustrationerna av Silvy Strand. Färgsprakande och actionfyllda lyfter de berättelsen och hjälper läsaren att komma till rätta med en helt ny infallsvinkel på denna annars ganska stereotypspäckade klassiker. Askungen är definitivt en rolig och stimulerande läsupplevelse!
Mia Mårtensson, BTJ

Jag föll för den här boken! Den var genusmedveten och politisk korrekt, men det funkade. Jag har på senare tid insett att mycket som är just politiskt korrekt inte alltid blir så bra. Handlingen och drivet försvinner ibland och i värsta fall slår normkritiken knut på sig själv och blir stereotyp istället. I den här är Askungen rödhårig och prinsessan är färgad och dessutom kurvig med en mage som aldrig skulle platsa i Disneys varianter. Men drivet finns där och det är inget som stör. Det är en fin saga med underbara bilder och ett lyckligt slut!
Hanna, Feministbiblioteket

Jag blev så lycklig av att läsa den här boken. Illustrationerna av Silvy Strand får sidorna att glittra och spraka av färg och twisten är alldeles lagom. Alla barn borde ha den här i sin hylla pga lycka. Min stora unge har bett mig läsa den högt ca 43 gånger, min lilla unge älskar färgerna och pekar och pekar. Det ger en trevlig läsupplevelse helt enkelt.
365 böcker du borde läsa