Ängeln på Spökskolan 9-12 år

149 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Övernaturliga krafter hotar våra vänner i Galgbackeskolan i den tredje och sista delen av Spökskolanserien!

Nadina hade bestämt sig. Hon skulle tillbaka till vulkanen där hon växte upp. För det är omöjligt att vara god när ens förälder är ond. Men ödet vill annorlunda och när en ängel kraschar in i skolans fönster och starka krafter börjar dra både vänner och fiender till skolan hamnar Nadina i en kamp mot klockan. Det är bara hon som kan lösa mysteriet med ängeln, och hon måste göra det innan allt och alla går under.

Provläs här!

 

Alla böcker i serien om Spökskolan:
Spionen på Spökskolan
Mumien på Spökskolan
Ängeln på Spökskolan

Kolla in vår boktrailer: Spionen på Spökskolan!

Beskrivning

Författare: Jesper Lundqvist
Omslagsillustration: Ludwig Franzén

Utgivning: 2019 (oktober)
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 272
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Ängeln på spökskolan är både rolig och lekfull, men fungerar väl, framför allt, som en rätt originell fantasybok. Författaren Jesper Lundqvist trollar fram en stor språkglädje som i sig kan räcka som ett skäl att läsa den här boken. Det här är ett mycket intressant inslag i den outsinliga vågen av barn- och ungdomsböcker om övernaturliga varelser som sköljt över läsare under de senaste åren.
Alan Pejkovic, BTJ

Sagt om Spionen på Spökskolan:

I Spionen på spökskolan, som är hans första bok för slukaråldern, fortsätter hans ekvilibristiska språkglädje. Detta är en ruggig bok med spöken, gastar, vålnader och demoner på fullaste allvar. Men det är också roligt och drastiskt. Som högläsningsbok borde den fungera perfekt. Då kan man skratta och rysa tillsammans och dessutom diskutera och fnissa åt ordlekarna.
Gull Åkerblom, BTJ

Tokgillade! En sådan där mysrysig kapitelbok för de lite modigare (den var faktiskt mycket läskigare än jag hade förväntat mig). Lundqvist vågar verkligen ladda på oddsen och försätta sin stackars rädda huvudkaraktär i jobbiga situationer. Det känns verkligen som att han tar läsarna på allvar på det sättet.
Bokpandan

Det här är en otroligt välskriven bok i min mening. Allt är noga genomtänkt och så otroligt medvetandegjort. /…/ All denna medvetenhet är kryddad med en stor portion humor och ganska så mycket spänning. Boken i fråga tror jag hade passat alldeles utmärkt som högläsningsbok och tillsammans hade vi förmodligen kunnat få till massor av skratt och härliga diskussioner. Jag älskar karaktärerna – faktiskt varenda en för de fyller alla en funktion.
Fantastiska berättelser

Jag blir så förtjust i berättelsens lekfulla sätt att lyfta fram svårigheterna i att hitta sin plats och om att höra till.  Det finns så många fantasifulla detaljer i berättelsen, här vimlar det av livrädda vampyrer, otäcka tentakelmonster och gastar av olika slag. Vaktis i sig är en otroligt rolig karaktär som gjorde att jag fnissade högt flera gånger!
Betyg: 4+/5
Midnattsord

Det är en bok perfekt för bokslukaren i rätt åldersgrupp. Den är inte för läskig trots alla spöken och jag fick skratta en del också!
Vargnatts bokhylla

Sagt om Mumien på Spökskolan:

Om man skulle beskriva honom (Jesper Lundqvist) med ett ord så skulle det bli klurig. Det gäller både berättelserna och språket han skriver dem med. Han vrider och vänder på historierna på ett högst njutbart sätt. /…/ I Mumien på Spökskolan är det kusligt på riktigt … Och även om det handlar om zombier, vålnader och demoner är det väldigt roligt.
Gull Åkerblom, BTJ