Allt mod jag har

149.00 kr

“Jag ser hur Amira skriver något. Sen slutar hon. Hon skriver. Och tar bort. Men sen kommer det. Det susar i mina öron. Mina ögon svider. Varför skrev hon så? VARFÖR SKREV HON SÅ? Mitt hjärta är på väg att banka sig ur bröstet och handflatorna är iskalla men fuktiga. Jag loggar ut. Bara sådär.”

Rakels kompisar är bäst på att bevara hemligheter. Ändå kan hon inte berätta exakt allt för dem. En del saker är nämligen privata, som mamma Tove säger. Fast hon verkar tycka att mycket är privat.

I Västervik bor Nour med sin nya familj men Rakel och Tove är kvar på Söder. Där finns alla bra platser – kyrko, gitarrskolan, och hemma förstås. Förutom att där inte bor en endaste liten hamster ens. Bara trötta fiskar i ett akvarium, som alltid har för mycket alger på glaset. Och en hemlighet som väger flera ton …

Lisa Brobergs barnboksdebut är en modig och varm berättelse om ett ämne fyllt av fördomar. En tänkvärd bok att känna igen sig i, eller fundera och samtala kring.

Beskrivning

Författare: Lisa Broberg
Omslag: Lisa Zachrisson
Utgivningsår: 2019 (juni)
Storlek: 135 x 210 mm
Sidantal: 192 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
På ett naturligt och befriande sätt bryter författaren mot heteronormativiteten och skriver fram ett mångfaldsperspektiv. En jämnårig flicka frågar exempelvis chans på Rakel och Rakel har två mammor utan att detta måste förklaras. Trots den tunga alkoholproblematiken är det en ljus berättelse där såväl Rakel som hennes mamma möter vänskap och omtanke när livet är besvärligt, och där det finns många bra dagar med positiva upplevelser. Detta är en fin och viktig berättelse som berör alla, både barn och vuxna.
Helene Ehriander, BTJ