Projekt

Våra uppdragsgivare finns inom en rad olika områden. Gemensamt är att de jobbar med en tydlig värdegrund och vill skapa kommunikation som betyder något. Vad kan vi hjälpa er med?

Cybercom – Seeing is believing 

Tillsammas med Cybercom utforskar vi hur vi kan driva jämställdhet och organisatorisk förändring med hjälp av teknik som Virtual Reality. Går det att använda normkritik och normkreativitet för att skapa framtidens arbetsplatser i techvärlden?

Tim – Trafik i Mälardalen – en del av SJ – nominerad till Publishingpriset 2017!

Tillsammans med Trafik i Mälardalen skapade vi karaktärerna Resa & Robin som är nominerade till Publishingpriset 2017!  Tim använder Resa och Robin i sin kommunikation med barn, både för att skapa rolig läsning men framför allt för att öka kunskapen och intresset för kollektivtrafik hos barnen. Resultatet blev ett antal uppslag i tidningen Tillsammans där Resa & Robin tar sig an en rad olika ämnen, alltifrån signalfel till hur långt en buss kan köra på en påse matavfall!

Gothia Cup – kampanj emot sexuella trakasserier 

När Gothia Cup ville höja kunskapen och förändra attityder och normer för att motverka sexuella trakasserier hjälpte Olika kommunikation till med innehåll i kampanjen. Syftet med kampanjen Respect EveryBody var att lyfta frågan om eget ansvar, om respekten för ens egen och andras kroppar och gränsdragning. Budskapet spreds under invigningen och som fysisk och digital information under cupveckan.

Stadsmissionen

När Stadsmissionen ville skapa gemensamma kommunikationsdokument hjälpte Olika till att granska texter både utifrån ett normkritiskt perspektiv och utifrån Stadsmissionens värdegrund.

Myndigheten för Högskoleutveckling

När Myndigheten för Högskoleutveckling skulle skapa en film riktade till ungdomar hjälpte Olika till med analys utifrån ett normkritiskt perspektiv samt föreslog normkreativa förändringar utifrån Myndighetens värdegrund och uppdrag.

Linköpings kommun

När Linköpings kommun ville jobba på nya sätt med romsk inkludering skapade vi tre härliga barnböcker; Dansbus & kaktrubbel, Camping & Kurragömma och Badbomber & Simhopp. Böckerna som inspirerades av romska barn på en skola i Linköping lanserades på barnboksmarknaden och finns på bibliotek, förskolor och i många barns hem.

Region Skåne

När Region Skåne skulle ta fram en metodbok i Jämställt föräldraskap för mödrahälsovården och barnhälsovården hjälpte vi till med alltifrån redaktörandet av boken till illustrationer och tryckfärdiga filer. De behövde en partner som hade både bokkunskap och erfarenhet av att jobba normkreativt. Resultatet blev boken Jämställt föräldraskap – för barnens bästa.  Projektet belönades med Stora Likarättspriset 2015.

Norra Skogsägarna

När Norra Skogsägarna ville skapa en barnbok som ett sätt att öka intresset hos barn för att jobba med skog och natur och ville ha vår experthjälp att granska text och bild ur ett normkreativt perspektiv.