Grattis x 2 till aktuella stjärnan Asllani!

Kosse_privat

Inte bara är Kosovare Asllani tillbaka i landslagströjan. Dessutom är hon aktuell med en ny bok i serien om sig själv, skriven av sportjournalisten Anja Gatu. ”Värsta målet, Kosse!” bygger på Asllanis egna barndomsberättelser.

Den första boken i serien blev en succé som snabbt fick tryckas om och blev utvald till katalogen ”New Swedish Books” som presenteras årligen av Kulturrådet.

Den första boken i serien blev en succé som snabbt fick tryckas om och blev utvald till katalogen ”New Swedish Books” som presenteras årligen av Kulturrådet. OLIKA har tagit sig ett snack med Asllani om både landslagsspel och fotbollsböcker.

Grattis, till platsen i landslaget! Fotboll, Sverige, Dam, Porträtt

Vad upplever du är din främsta styrka i det svenska landslaget?

”Jag bidrar med min teknik, mina passningar och min speluppfattning”, säger Kosovare Asllani, som till vardags spelar i Manchester City.

 

varsta_malet_kosse_3dGrattis igen, till framgången med bokserien om dig och till den nya boken ”Värsta målet, Kosse!”


Varför är det viktigt att det finns böcker som de här om dig?

”Jag tycker det är viktigt så att barn som växer upp och läser dessa böcker får förebilder och speciellt att den handlar om en tjej som spelar fotboll som det kanske annars är svårare att hitta i bokhyllorna.”

27_nyKänner du igen den spelare du är idag i den spelare du var som barn?

”Likheter är att jag fortfarande hela tiden vill ha bollen och vara delaktig så mycket som möjligt i spelet. Som liten var jag besatt av att göra mål eller assist, och så känner jag även idag även om jag utvecklat mitt spel på det sättet att jag har börjat spela längre ner på planen. Största skillnaden är väl den taktiska biten och försvarsspelet. När jag var liten så spelade jag nog mest bara offensiv fotboll och inget försvarsspel, jag lät backarna sköta det helt, haha!”

Hur känns det att det kommer en andra bok

”Väldigt kul för att jag har fått många förfrågningar angående när andra boken kommer, det är tydligt att det finns ett stort sug efter fotbollsböcker av det här slaget. Så jag serverkligen fram emot det !”

Vad är det bästa med den här bokserien enligt dig? 
”Att den är väldigt mångsidig, jag tror att många känner igen sig i den. Att få hitta spegling är viktigt för att du ska känna att du hör till och du har en plats på plan.”

 

71En bok = stöd till barncancerfonden!

Kosovare Asllani är inte bara en inspirerande förebild på planen, dessutom är hon ambassadör för Futebol dá Força och stöttar Barncancerfonden.

Din del av royaltyn för ”Passa bollen! Kosse” går till barncancerfonden, genom din insamling ”För liv, lek & fotboll”.

”Jag tycker att om du har möjlighet att hjälpa så ska du alltid göra det. När det blev klart att vi skulle ge ut den första boken så kändes det självklart att skänka arvodet till någon insamling till barn, eftersom att det är en barnbok. Barncancerfonden kändes som det perfekta valet. Jag är bara glad över att kunna hjälpa.”

Titel: Värsta målet, Kosse!
Läs mer om titeln & förhandsboka den här!
Författare: Anja Gatupassa_bollen_ropar_kosse_3d
Illustratör: Maria Källström
Fotbollsstjärna: Kosovare Asllani

ISBN: 978-91-88347-00-8
Ålder: Från ca 6 år
Genre: 6-9 år
Utkommer: juni 2016

Tidigare i serien: ”Passa bollen! ropar Kosse”

By | 2017-08-24T17:24:10+00:00 maj 24th, 2016|Uncategorized|0 kommentarer

About the Author:

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.