Fotbollsfest!!!

Vi vet att det är viktigt för barn och unga med förebilder. Därför har vi gett ut serien “Fotbollsstjärnor”! Läs de spännande böckerna om fotbollsstjärnornas uppväxt och vägen till landslaget. Vi vill att fotbollen ska bli jämställd! 

KAMPANJ: Köp 4 för 3 under hela VM! Ange kod: vm2019 så dras rabatten av!

Fotbollsstjärnor

2014 kom första boken i OLIKA:s serie om Fotbollsstjärnor ut. Trots att en halv miljon tjejer spelade fotboll så hade det bara kommit ut 20 titlar på 14 år som handlade om en tjej som spelade fotboll. Att jämföra med 200 fotbollsböcker med killar i huvudroll! Så ska det inte vara – det här ville vi ändra på och det har vi gjort! I serien Fotbollsstjärnor finns nu 17 titlar och fler är på väg.

”Fotbollen är världens största sport och det är frustrerande att det så länge har fått vara en arena för pojkar och män och ojämställdhet. På OLIKA bidrar vi med att lyfta och sprida våra stjärnors fantastiska berättelser. Vi ger alla unga tjejer som spelar fotboll en identitet att spegla sig i. Det är också häftigt att se att unga killar nu har idoler som Kosse och Hedvig.”

Marie Tomicic VD och grundare av OLIKA