Vår idé och vision

På OLIKA jobbar vi med litteratur, utbildning, kommunikation och pr. Alltid med idén att utmana begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle där olikheter kan leva sida vid sida. OLIKA startade 2006. Vi jobbar med både etablerade författare och illustratörer och nya stjärnskott och våra kunder är alltifrån privatpersoner och skolor till bibliotek och företag.
Vad kan vi hjälpa dig med?

 

Utmärkelser

OLIKA har fått många fina utmärkelser genom åren, bland annat Rättvisepriset och Stenbecks stipendium med motiveringarna:

”OLIKA belönades med Rättvisepriset för sin insats för att fler barn ska känna igen sig i böcker, skapa sig positiva självbilder och på så sätt bli delaktiga i samhället. OLIKA har sett bristerna i sin bransch och agerar modigt för att mångfalden i samhället ska återspeglas.”

”OLIKA utmanar destruktiva normer och motverkar mobbning, trakasserier och kränkningar genom att se till att fler barn får känna igen sig i barnböcker.”

 

Vårt miljötänk

Hållbarhet är ett ledord på OLIKA, och det gäller även hur vi påverkar miljön. Våra böcker är FSC-märkta och inom kort även märkta med Svanen. Vi trycker i Baltikum för att ha nära till vår produktion och för att minimera transporter.