Silvy Strand är en tecknare från Gotland som älskar sagor och legender! Den första boken Silvy illustrerande för OLIKA var Uppdrag: Skrämmarna, den fjärde boken i serien Hemliga boken för äventyrare. Nummer två var Uppdrag: Rädda julen som också är en adventskalender i bokform. Så här berättar Silvy Strand om arbetet med böckerna:

“Jag tecknar ofta och mycket, och som utbildad sakletare (arkeolog) har jag illustrerat flera spännande museiutställningar. Det bästa med att få dela ett äventyr med Lina och Peppar har varit att få hitta på hur alla spännande figurer ser ut – och rita Peppars galna hår!”

Hon har illustrerat en färgglad versionen av Askungen. Hon hoppas att alltifrån Askungen till de coola agenterna kan inspirera, och kanske så ett frö till morgondagens sagor? Hon hittar sin inspiration lika mycket bland superhjältar och tevespel som i sagor och drömmar. Precis som Askungen och fen så älskar hon regnbågar!

Silvy om Rödluvan:
”Jag har ett speciellt band till Rödluvan då mina illustrationer blev en hyllning till min egen morfar `Offe’. Han var, precis som Rödluvans morfar, sjuk. Offe fick aldrig se boken bli klar, men under arbetets gång har jag delat många fina barndomsminnen med Offe via mina illustrationer. Vackra sommarskogar, den solgula ekan i sjön och mössens våffelkalas. Min Offe var bäst på våfflor!”