maja_stina_andersson_webbMaja-Stina Andersson är utbildad bildlärare och har även studerat serieteckning. Hon är verksam både som lärare och illustratör. För OLIKA har hon tecknat flera pekböcker för de allra minsta läsarna. Så här säger Maja-Stina om pekboken med jultema:

”Att teckna pekbok om julen har varit roligt och mysigt precis som julen självt. Jag har blundat, tänkt pepparkakor och målat den bild som först dykt upp. Att få samarbeta med OLIKA förlag är extra roligt då det tenderar att bli mindre förutsägbara bilder.”

MosterMira och murveldjureär Maja-Stina Anderssons första bok för de lite äldre läsarna. Det är också OLIKAs första kapitelbok för tre- till sexåringar. Boken om den nyfikna och djurälskande MonsterMira är skriven av författaren Ulrika Hjorth. Så här säger Maja-Stina om processen bakom den boken:

”Att teckna monster ligger mig varmt om hjärtat. Det ger bildskaparen fria tyglar eftersom det inte finns några rätt eller fel. Det enda som sätter gränser är fantasin, och den är det roligt att utmana.”