Sara Berg bor i Stockholm med en stor familj. Hon tycker om feministisk aktivism, att fika och att spela fotboll. Hon är verksam som dramapedagog och författare, och arbetar även som teaterlärare på gymnasiet.

Tillsammans med Karin Frimodig har hon skrivit åtta barnböcker. Piraterna och regnbågsskatten, Piraterna och vinterjakten, Hokus Pokus: Häxa i läxa, Hokus pokus: Far och flyg är utgivna av Olika förlag. Vi tycker mycket om att skriva om det här piratgänget. De är lite som vårt fotbollslag; Vi kämpar, skrattar, svettas och gör varandra bra.

Tillsammans med journalisten Rebecka Bohlin har Sara skrivit “Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet” (Ordfront förlag 2013), en bok som utgår från feministiskt självförsvar för att synliggöra de strukturer som påverkar och håller tillbaka kvinnor på arbetsmarknaden, samt ”Fem härskartekniker: Femtio motståndsstrategier” (Ordfront förlag 2017).

Vi skriver tillsammans för att processen blir roligare och mer kreativ. För oss är själv är inte bäste dräng.Jag har alltid tyckt om barnböcker och får mycket inspiration av mina egna barn och hur de ofta sätter ord på saker i vardagen så att de faller i nytt ljus.”