Marin Salto är en kreativ skapelse för att skapa kreativt!
När författarna Karin Salmson och Marie Tomicic går samman för att skapa barnböcker är de inte längre två separata författare – utan något mer, något annat tillsammans.

Vi kände att det vi gör ihop blir något helt annat än det vi gör när vi arbetar separat. Det kändes logiskt att skapa ett alterego för det.

Marin Salto står bakom översättningen till Hur görs bebisar? (2014), men har också skapat historierna till Dansbus & kaktrubbel, Camping & kurragömma samt Badbomber & simhopp, som bygger på besök i klasser i Linköping och samtal med barn. Böckerna är skönlitterära, men har hämtat sin inspiration från möten med barnen. Böckerna Badbomber & simhopp, Camping & kurragömma samt Dansbus & kaktrubbel finns även översatta till samtliga fem varieteter av romani chib. Språket är romernas språk och ett av Sveriges officiella minoritetsspråk. I januari 2016 kom böckerna ut på varieteterna arli, kalé, kelderash, lovari och resanderomani. Sedan maj 2017 finns också böckerna (på svenska) samlade i en enda stor, spänningssprakande samlingsvolym!

Det är även Marin Salto som står bakom texten i pekböckerna Leka ute, Leka inne. Böckerna är illustrerade av Maja-Stina Andersson och berättar för de allra yngsta om det allra enklaste, som att gå, äta eller sova. I Jul: Pekbok är det istället temat allt som hör julen till! Dessutom har Marin Salto skrivit Rekord, Fatima! Den lättlästa kapitelboken är inspirerad av intervjuer och besök hos ett Futebol dá força-lag.