Karin Salmson har alltid skrivit, men det var först som artonåring som hon startade eget företag i och med kulturtidskriften Plebs Magasin. Strax efter det fick hon jobb som fast frilansare på Aftonbladet och där blev hon kvar i åtta år, tills hon lämnade storstaden Stockholm för en liten by i Skåne och började göra böcker. Först på andra förlag, som Albert Bonniers Förlag och Bokförlaget DN, men snart fullföljde hon drömmen att starta ett barnboksförlag med en tydlig genusmedvetenhet: Vilda förlag. Där utkom hon först med Jonathan & Kroppen (2007) och Vovven Moa går på toa (2008). Senare slogs Vilda ihop med OLIKA och Karin kom ut med böckerna om Dojo. Hon har dessutom släppt tre titlar på Ikea – böcker som tryckts i förstaupplagor om 100 000 exemplar och som har distribuerats över hela världen på en drös språk.

Hösten 2013 utkom Karin med hen-sagan Simri på hattäventyr, en bok som bygger på bilder och idé från Maria Clason.
”När jag fick se bilderna och idén till boken så fastnade jag direkt för Marias glada, busiga och samtidigt traditionella stil och tyckte att det skulle vara roligt att jobba i kontrast mot det och rimmandet genom det nya hen.”

Om sitt eget skrivande och sitt jobb som förläggare och redaktör säger Karin:
”Jag tycker att ord är spännande! Det är därför jag både skriver och arbetar med andras texter, då som redaktör eller förläggare. Under senaste året har barnboksförläggandet tagit allt mer tid och jag vill göra det mesta av det. Det var därför som jag tyckte att idén med att slå ihop Vilda förlag med OLIKA var perfekt. Två innovatörer inom barnboksbranschen har gått samman och blivit ett men samtidigt dubbelt så bra! Men jag tror och hoppas att jag kommer att fortsätta att skriva böcker också!”