Ebba Berg är utbildad journalist och manusförfattare, och har under nästan hela sitt vuxna liv arbetat med böcker på olika sätt, bland annat i bokhandel och på förlag. Sedan några år tillbaka frilansar hon som översättare och redaktör. Hon har också som producent, manusförfattare och researcher medverkat i ett antal radioproduktioner för Sveriges Radio.

Ebba debuterade som barnboksförfattare 2014 när hon gav ut den första boken i serien om barnen i Lyckeskolan, Vem är kär i Abel Svensson? Sedan dess har serien utökats med böckerna Klara Ek och hunden som inte var en hamster (mars 2015), Pardis Moradi är här! (november 2015), Ett jobb för Nora Henriksson (april 2016), Trolleri med Karam Nadjar (oktober 2016), Timmy Kent och de mystiska morötterna (mars 2017), Grattis, Svea Fors (november 2017), Du är en stjärna, Amy Jönsson! (augusti 2018) och Är du rädd, Simon Nordin? (september 2019).

Så här berättar Ebba om hur barnen i Lyckeskolan kom till:
Från början kände jag ju bara Abel, och det var otroligt roligt att få lära känna alla hans klasskompisar också. Tillsammans med Carl som illustrerar och Karin som är redaktör, hittade jag fram till dem och Lyckeskolan. Det var självklart spännande att ta reda på hur de ser ut, var de bor och så där. Men som vanligt så tycker jag det är allra roligast är få veta vad de tänker på. Jag hoppas att jag kommer att få tillfälle att berätta lite om var och en av dem, så att ni också lär känna dem.