Olika förlag2018-11-15T15:36:55+00:00

Välkommen till Olika Förlag!

Behövs det mer mångfald i barnböcker och ungdomsböcker? Det tror vi! Och det är därför vi finns. Alla titlar ska bidra på ett eller annat sätt till vår devis: Ut med stereotyper – in med möjligheter! Vi ger ut böcker som speglar samtidens mångfald i sätt att vara och sätt att leva, roliga och spännande böcker som utmanar förlegade stereotyper och ger fler barn och unga möjlighet att vara sig själva, må bra och förverkliga sina drömmar i ett öppet och inkluderande samhälle.

Vi jobbar med över hundra olika fantastiska författare och illustratörer, såväl etablerade som nya stjärnskott. De delar vår vision om mer mångfald i litteraturen, och vill vara med och göra skillnad. Läs mer om vilka de är genom att klicka i menyn ovan.

Vårt sortiment sträcker sig från pekböcker till tonår och unga vuxna. Det finns även metodböcker för vuxna som möter eller jobbar med barn och unga. Vår utgivning är ca 20-25 titlar per år. Håll utkik här på sidan, eller anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev så missar du inte våra titelsläpp! Vi finns också på sociala medier – på Facebook och på Instagram. Vi ses där!

OLIKA Katalog Vår & Sommar 2018

Utgivning 2018

Utgivning 2017

Utgivning 2016