Boken & klimatet

Vill du som är tidigare kund hjälpa oss?

OLIKA vill bidra till hållbar utveckling. Det betyder inte bara att vi vill utmana stereotyper och på så sätt ge barn fler möjligheter, utan också att vi vill värna ett klimatklokt läsande.

Nu är vi nyfikna på hur du som är kund hos oss på OLIKA ställer dig till frågor om klimat och böcker, och hur det påverkar dig. Rebecca Holm vid Göteborgs Universitet har skapat en enkät som vi hoppas att du kan tänka dig att svara på.

Enkäten hittar du här!

Enkäten tar cirka 5 minuter att genomföra och resultatet används i ett examensarbete som förhoppningsvis kan bli en del i att öka kunskapen om inställningar till miljö och klimat i relation till bokproduktion, och därmed också en länk i kedjan att minska påverkan på vår jord.

OLIKAs böcker trycks på andra sidan Östersjön i Riga, på ett tryckeri certifierat enligt FSC. Snart kommer böckerna även att kunna bli Svanenmärkta.

klimat_klokt_transOLIKA har fört en aktiv dialog med vårt tryckeri för att bidra till att öka intresset för certifieringar. Inte bara känns det viktigt för oss att våra böcker har en tydlig miljöprofil, utan också att vi genom vår dialog med tryckeriet blir en del av att ta hand om vår gemensamma Östersjö och det globala klimatet. Genom att trycka i vårt närområde minskar vi också frakterna.

Det tycker vi känns bra.

Som en del av vår hållbarhetstanke utvecklar OLIKA också rutiner för att ta hand om de böcker som inte längre ska säljas. Istället för att bränna kvalitetsböcker (som är en rutinåtgärd i förlagsbranschen) skapar vi kanaler för att de ska få en andra chans hos unga läsare.

By | 2017-08-24T17:24:10+00:00 april 27th, 2016|Uncategorized|0 kommentarer

About the Author:

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.