Om Olika

Vår idé och vision

På OLIKA jobbar vi med litteratur, utbildning, kommunikation och pr. Alltid med idén att utmana begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle där olikheter kan leva sida vid sida. OLIKA startade 2006. Vi jobbar med både etablerade författare och illustratörer och nya stjärnskott och våra kunder är alltifrån privatpersoner och skolor till bibliotek och företag.
Vad kan vi hjälpa dig med?

 

Utmärkelser

OLIKA har fått många fina utmärkelser genom åren, bland annat Rättvisepriset och Stenbecks stipendium med motiveringarna:

”OLIKA belönades med Rättvisepriset för sin insats för att fler barn ska känna igen sig i böcker, skapa sig positiva självbilder och på så sätt bli delaktiga i samhället. OLIKA har sett bristerna i sin bransch och agerar modigt för att mångfalden i samhället ska återspeglas.”

”OLIKA utmanar destruktiva normer och motverkar mobbning, trakasserier och kränkningar genom att se till att fler barn får känna igen sig i barnböcker.”

 

Vårt miljötänk

Hållbarhet är ett ledord på OLIKA, och det gäller även hur vi påverkar miljön. Våra böcker är FSC-märkta och inom kort även märkta med Svanen. Vi trycker i Baltikum för att ha nära till vår produktion och för att minimera transporter.

 

Vilka vi är 

Lina Boozon Ekberg
Lina har en utbildning i beteendevetenskap och tidigare arbetat inom både förskola och utbildningssektorn. På Olika jobbar hon framför allt med marknad och sälj.

lina(at)olika.nu
0709-463246

 

Kristina Henkel
Kristina är en av Sveriges första jämställdhetskonsulter och har lång erfarenhet av att utbilda om jämställdhet och mångfalld. På Olika jobbar hen som utbildare, projektledare och säljare.

kristina(at)olika.nu
073-703 35 62
Linnea Lundborg
Linnea är genusvetare, men har även en utbildning inom förlagskunskap. På Olika jobbar hon som redaktör och marknadsförare, framför allt i sociala medier.

linnea(at)olika.nu
0768-901328

 

Karin Salmson
Karin har en bakgrund som journalist och författare. På Olika jobbar hon som förläggare, redaktör och utbildare. Karin sitter också med i Olika styrelse.

karin(at)olika.nu
0733-38 24 27

 

Emili Svensson
Emili är formgivare och illustratör med utbildning från bland annat Chelsea School of Design. Hon jobbar med att formge Olikas böcker och ta fram marknadsföringsmaterial.

emili(at)olika.nu
0739-851209

 

Marie Tomičić
Marie har en bakgrund som lektor och forskare i organisatorisk förändring och ledarskap. På Olika jobbar hon som VD, förläggare och redaktör samt sitter med i styrelsen.

marie(at)olika.nu
0708-62 28 08

 

Gunilla Åberg
Gunilla arbetar som styrelseordförande i Olika. Hon är utbildad ekonom och har lång erfarenhet av ledande roller inom marknad, ekonomi och affärsutveckling.

 

Fler vi jobbar med!

Det är många som jobbar med oss, här kommer ett helt gäng till med härliga människor som bidrar till Olika!

Stephanie Barrouillet
Stephanie driver Brights Agency och representerar och säljer Olikas titlar på den internationella marknaden.

Jan Karlsson
Jan är projektledare och säljare och jobbar med att driva det läsfrämjande projektet Läskickar!

Hanna Liljeqvist
Hanna gör utkast på översättning på alla våra titlar, som sedan läggs in i vår internationella katalog.

Björn Lisinski
Björn utvecklar bland annat hemsidor och är den som hjälper Olika med det tekniska och det grafiska på vår sajt.

Danielle Roderick
Hjälper oss att hålla lager och få upp vissa titlar på amerikanska Amazoon.

Kerstin Tapper
Kerstin driver Ackes bokföring och jobbar med att bokföra alla Olikas transaktioner.

Johan Thorén
Johan är journalist och konceptutvecklare och jobbar som representant för Östergötlands fotbollsförbund med det läsfrämjande projektet Läskickar!

Hanna Zimmerman Lamby
Hanna är formgivare och fotograf och hjälper Olika med att sätta böcker och göra form.

Utvalda Produkter